1. Home
  2. AGENCY HOSTING
  3. Pakket Configuratie

Pakket Configuratie

Bij Agency hosting kun je je pakket configureren zodat je minder tijd verliest bij het opzetten van nieuwe websites. Alle verschillende stappen worden op de achtergrond van boven naar beneden uitgevoerd. De verschillende stappen zijn apart te configureren op basis van de noden van je website.

Bij het toevoegen van een stap kan je een component aanmaken, deze delen we op in 6 verschillende groepen:

• Applicatie
    • Een applicatie is een programmeertaal waarmee ontwikkelaars websites bouwen en functionaliteit toevoegen. Het fungeert als een krachtige gereedschapskist waarmee ontwikkelaars de structuur, het ontwerp en de interacties van een website kunnen creëren.
  • Databank
    • Een databank is een gestructureerde verzameling van gegevens die op een georganiseerde manier wordt opgeslagen. Het is een grote digitale opslagplaats waarin grote hoeveelheden gegevens worden opgeslagen.
  • Object cache
    • Een object cache is een snelle opslagplaats voor veelgebruikte gegevensstructuren. Het houdt belangrijke gegevens bij, waardoor ze gemakkelijk en snel kunnen worden opgehaald, zonder telkens opnieuw te moeten lezen of berekenen uit de oorspronkelijke bron. Dit zorgt ervoor dat programma’s soepeler en sneller werken.
  • Page cache
    • Een page cache is een slimme opslagplaats voor webpagina’s. Het bewaart kopieën van veelgebruikte webpagina’s, zodat ze snel kunnen worden getoond aan bezoekers zonder dat de website telkens opnieuw geladen hoeft te worden. Dit resulteert in snellere laadtijden en een vlottere gebruikerservaring bij het browsen op een website.
  • Optioneel component
    • Dit is een extra functie om nog verder te automatiseren. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om Deployment SSH- keys toe te voegen aan je componenten (Deployment SSH-keys zijn speciale beveiligingssleutels die worden gebruikt om software veilig naar een server te sturen. Ze stellen ontwikkelaars in staat om op een beveiligde manier verbinding te maken met de server en de softwarecode te implementeren, zonder dat ze gebruikersnamen en wachtwoorden hoeven te delen. Het helpt bij het beschermen van de gegevens en zorgt voor een veilige en betrouwbare implementatie van software).
  • Mail
    • Als je via je applicatie mails wil uitsturen kan je dit via een mail component doen. Het component ga je moeten linken met een van je applicatie componenten. Hierna kan je met de gebruiker en wachtwoord van het mail component authenticeren op de lokale mailserver. Hierna is het mogelijk om mails uit te sturen.
Aangepast op 1 augustus 2023