1. Home
  2. ROADMAP

ROADMAP

Er wordt dag in dag uit aan het controlepaneel gewerkt. Automatiseren kunnen we als geen ander, maar wat heb je er aan als het proces niet stabiel is. Onze grootste prioriteit zal dus altijd stabiliteit en betrouwbaarheid zijn van het platform.

Naast de dag dagelijkse activiteiten willen we ook actief werken aan een beter controlepaneel. We stellen hiervoor een roadmap op die onze doelen bevatten op lange en korte termijn.

Korte termijn

Maintenance proceduren

Een heel aantal van de taken op een server zijn nog manueel zoals de systeem upgrades. Hier willen we meer functionaliteit voorzien zodat er processen gestart kunnen worden op een later tijdstip.
De monitoring zal hier ook een aanpassing moeten krijgen. Er komt een nieuwe status in het controlepaneel die er voor gaat zorgen dat er geen monitoring meldingen gestuurd zullen worden. Klanten kunnen dit ook kunnen gebruiken.

Uitbreiding op migratie

Op dit moment kunnen we enkel migraties starten vanuit het oude controlepaneel. Hier willen we verder op bouwen zodat we migraties van en naar het platform kunnen doen. Applicaties kunnen hierdoor verplaatst worden van servers die in ons beheer zitten. We blijven hiermee inzetten om oudere servers te kunnen uitschakelen. Klanten kunnen dit ook gebruiken om hun eigen omgevingen zo efficiënt mogelijk te verdelen.

Lange termijn

Datacenter

Ons hypervisor beheer zit nog voor een groot stuk in het oude controlepaneel. Deze functionaliteit zal beschikbaar worden in het nieuwe. Naast het repliceren van de processen zullen er ook kleine optimalisaties gerealiseerd worden.

gui 2.0

Onze API krijgt een nieuw jasje. We voorzien een nieuwe interface die gebruiksvriendelijker is, meer inzet op zelf-service en extra tooling zal bevatten om klant en collega verder te brengen.

Click here to translate »