1. Home
  2. CMS
  3. WORDPRESS
  4. Hoe installeer ik WordPress?

Hoe installeer ik WordPress?

Joyce legt het je uit

Voor het installeren van WordPress heb je een PHP component en een database nodig.

Je hebt ook een SFTP tool nodig zoals FileZilla.

Als je nog geen PHP en DB component hebt, kan je volgende handleidingen bekijken:
Hoe maak ik een PHP component aan?
Hoe maak ik een DB component aan?

Als je nog nooit met een SFTP tool gewerkt hebt, kan je volgende handleiding bekijken: Hoe gebruik ik een SFTP tool?

Let op! Alle gegevens die je kan terugvinden in de screenshots moeten vervangen worden door jouw unieke gegevens! Zorg dat je deze bij de hand hebt bij de start van de installatie.

Verbinden met het PHP component

1. Open een SFTP tool zoals FileZilla.
  2. Vul de gegevens in die je hebt gekregen om verbinding te maken met het PHP component.
    • Host: webxx.level27.eu of ip address
    • Username: vdxxxxx
    • Password: xxxxxxx
    • Port: 22
  3. Klik op ‘Quickconnect’ om verbinding te maken.
  4. Je zal nu zien dat rechts bij ‘Remote site’ de mappenstructuur van je PHP component te zien is en links de mappenstructuur van je eigen pc.
SFTP verbinding met FileZilla

Ben je de wachtwoorden van je PHP en DB component vergeten? Die kan je gemakkelijk zelf resetten. Zie ook: Opties bij het PHP component, Opties bij het DB component

Help! Ik krijg een “Could Not Connect to Server Error”.

Kijk na of je zeker de juiste host hebt opgegeven, je username en wachtwoord juist zijn.
Zorg ook dat je op poort 22 probeert te verbinden.
Lukt het nog steeds niet? Probeer eens het IP-adres van de host in te geven in plaats van de hostname.

Als het nog steeds niet lukt, aarzel niet om contact op te nemen met ons via help@level27.be.

WordPress installatie

Als de verbinding met het PHP component in orde is, kunnen we beginnen met de WordPress installatie.

1. Download de laatste nieuwe versie van WordPress naar je eigen pc. Je kan die hier terug vinden.
  2. Als je WordPress downloadt, zal dit een .zip zijn. Ga met je eigen pc naar de WordPress download map en unzip de map.
    • Mac: dubbelklik op de map en deze zal automatisch uitgepakt worden.
    • Windows: klik met de rechtermuisknop en selecteer uitpakken.
  3. Vervolgens ga je naar FileZilla.
  4. Aan de rechterkant van je scherm ga je naar de public_html map en verwijder je de index.html door er met je rechtermuisknop op te klikken en ‘Delete’ te selecteren.
  5. Aan de linkerkant van je scherm ga je naar de WordPress map. Open de map en selecteer alles in de WordPress map. Sleep alles naar rechts, in je public_html map. Alle WordPress mappen en bestanden worden nu gekopieerd naar het PHP component.

WordPress installatie voltooien

Nu alle files van WordPress op je PHP component staan, kunnen we verder met het voltooien van de installatie. Dit kan je gewoon via de browser doen.

Tip: Als je nog geen URL aan je PHP component hebt gekoppeld kan je ook gewoon via de browser naar vdxxxxx.webxx.level27.eu gaan om de verdere installatie te voltooien!

1. Ga met je browser naar de URL die aan je PHP component gekoppeld is.
  2. Selecteer de taal waarin je je WordPress wil installeren.
  3. De volgende stap is om je database aan de WordPress te koppelen. Vul al de gevraagde gegevens in:
    • Databasenaam: dbxxxxx
    • Gebruikersnaam: dbxxxxx
    • Wachtwoord: xxxxxxxx
    • Database host: localhost
    • Tabelprefix: wp_
  4. En de laatste stap is om de installatie te voltooien. Klik op ‘Installatie uitvoeren’ en je kan aan de slag met je gloednieuwe WordPress website!

Aangepast op 28 april 2023