1. Home
  2. SERVERS
  3. Opties bij het PHP component
  1. Home
  2. SHARED HOSTING
  3. Opties bij het PHP component

Opties bij het PHP component

Er zijn verschillende opties beschikbaar onder het PHP component die je gemakkelijk kan wijzigen. We bekijken even de verschillende opties, wat ze doen, en hoe we ze kunnen wijzigen.

URL’s koppelen

Om ervoor te zorgen dat de website die je gebouwd hebt in het PHP component ook zichtbaar is als je naar een specifieke URL gaat moet je deze koppelen aan het component.

Het koppelen gaat ervoor zorgen dat er A-records worden aangemaakt die verwijzen naar het PHP component.

Let op! Wanneer je domeinnaam niet bij ons staat kunnen deze A-records ook niet automatisch aangemaakt worden. Je zal deze dus bij de registrar zelf moeten instellen om ervoor te zorgen dat je website online komt!

Stappenplan

Ga naar je PHP component en selecteer bovenaan ‘Linked URLs’.

Klik op ‘Add A URL’. Nu moeten we de domeinnaam die we aan het PHP component willen koppelen toevoegen.

• SSL Options
    • Certificates
      • Er bestaat nog geen SSL-certificaat voor dit domein. Het controlepaneel kan automatisch een SSL-certificaat aanmaken. Klik op het kruisje achteraan het voorgestelde certificaat als je dit niet wil.
    • Force SSL
      • Dit zal ervoor zorgen dat http:// automatisch wordt doorverwezen naar https://
  • DNS Options
    • Create DNS records
      • De DNS records worden automatisch aangemaakt bij het domein in het controlepaneel.
    • Authenticate
      • Activeer basic authentication zodat je moet aanmelden wanneer je naar deze URL gaat.

Deze stap moeten we voor zowel de www.fellow27.be als fellow27.be doen als we willen dat de website via beide URLs bereikbaar is.

De website die je gemaakt hebt in het PHP component is nu bereikbaar via www.fellow27.be en fellow27.be.

SSH-keys toevoegen

Als je gebruik maar van een SSH verbinding kan het gemakkelijk zijn om je key toe te voegen op het PHP component zodat je niet steeds het wachtwoord moet ingeven.

Zie ook: Hoe voeg ik een SSH-key aan mijn profiel toe?

Eerst moet je je SSH-key toevoegen aan je account, en vervolgens kan je in het PHP component je key toevoegen met de ‘Add Key’ knop.

Wachtwoord wijzigen

Het wachtwoord van je PHP component kan je onder ‘Credentials’ wijzigen.

Klik op ‘Edit’. Vervolgens kan je zelf een wachtwoord kiezen of een wachtwoord genereren in het controlepaneel.

Hier kan je ook ‘Basic authentication’ inschakelen. Dit zal ervoor zorgen dat wanneer je naar de URL gaat die aan het component gekoppeld is er een pop up zal verschijnen voor een gebruikersnaam en wachtwoord in te geven.

Document_root instellen

Je document root is eigenlijk de locatie waar je de publieke pagina’s van je website gaat zetten. Standaard staat dit ingesteld op /public_html. Je kan dit veranderen bij de ‘Advanced Config’ in het PHP component.

PHP versie wijzigen

Wil je de PHP versie wijzigen van je component omdat je bijvoorbeeld een update hebt gedaan? Dit kan je ook onder ‘Advanced Config’ gemakkelijk wijzigen.

Staat de PHP versie die je wil er niet tussen? Neem dan even contact met ons op!

Zie ook: Hoe download ik een backup van mijn component?

Aangepast op 11 april 2022