1. Home
  2. SERVERS
  3. Hoe stel ik een cronjob in?
  1. Home
  2. SHARED HOSTING
  3. Hoe stel ik een cronjob in?

Hoe stel ik een cronjob in?

Contents

Een cronjob kan je gemakkelijk instellen via het controlepaneel. Maar wat is een cronjob nu eigenlijk?

Een cronjob is een opdracht die op een specifiek moment op de server wordt uitgevoerd. Dit kan soms nodig zijn voor de correcte werking van je applicatie. Een cronjob bestaat dus uit een schema, wanneer de opdracht uitgevoerd moet worden, en een commando.

Je kan steeds gebruikmaken van een ‘Crontab generator’ om je cronjob op te stellen. Hier moet je dan aanduiden wanneer je juist wil dat de opdracht wordt uitgevoerd. Vervolgens kan je ook het commando opgeven dat uitgevoerd moet worden en zal de volledige cronjob worden samengesteld.

Voorbeeld van een crontab generator: Crontab generator

Stappenplan

Ga naar het component waar je de cronjob wil toevoegen. Scroll naar beneden en hier zie je ‘Add new cronjob command’ staan.

Als je hierop klikt kan je je cronjob toevoegen op je component.

Bovenstaand voorbeeld zal elke 5 minuten een script uitvoeren dat in de public_html staat. De output wordt niet opgeslagen. Je kan ook de output van de cronjob naar een file laten schrijven.

Aangepast op 10 juli 2023