1. Home
  2. SERVERS
  3. Wat is een Node.js component?
  1. Home
  2. SHARED HOSTING
  3. Wat is een Node.js component?

Wat is een Node.js component?

Node.js is een JavaScript-runtime waarmee je JavaScript code buiten een webbrowser kan uitvoeren. Het is open-source en cross-platform. Hierdoor werkt het op elk systeem.

Node.js wordt vooral gebruikt voor web- en applicatieontwikkeling. Het is ook enorm geschikt voor het verwerken van real-time communicatie. Node.js komt dus ook kijken wanneer je de ene na de andere aflevering van een podcast wil beluisteren en zorgt ervoor dat de overgang vlot verloopt!

Credentials

De gegevens die je nodig hebt om aan te melden met het Node.js component kan je terug vinden in het controlepaneel. Ga naar het project en open het Node.js component, scroll naar credentials om de juiste gegevens terug te vinden.

Ben je je wachtwoord vergeten? Klik op ‘Edit’ om het wachtwoord aan te passen!

Advanced config

De advanced config kan aangepast worden door op de ‘edit’ knop te klikken.

• Node.js start command is het commando dat je nodig hebt om de applicatie te starten.
  • Node.js listening port is de poort waarop de applicatie gaat luisteren.
  • Node.js version is de versie die gebruikt wordt.
  • Relative path is het path waar de applicatie geplaatst moet worden.

Namespaces

Met node applicaties gaat de developer een bepaalde poort openen waar hij verkeer op gaat verwachten. Hierdoor loop je natuurlijk het risico dat je dezelfde poort gaat gebruiken als iemand anders. Door gebruik te maken van network namespaces kunnen we de netwerk kant volledig afscheiden en voorkomen dat meerder mensen dezelfde poort zouden gebruiken.

Om te controleren op welke poort het node proces draait moet je het netns commando gebruiken.

Let op! Je applicatie moet publiek luisteren anders gaan we niet correct kunnen inpluggen op je eigen netwerk namespace (Listen adres: 0.0.0.0)

Logging

De logs zijn beschikbaar voor de gebruiker via journalctl.

Zie ook: Hoe maak ik een Node.js component aan?

Aangepast op 9 mei 2022