MongoDB

Wat is MongoDB?

MongoDB is een document-georiënteerde NoSQL database. Er wordt geen gebruik gemaakt van tabellen en rijen zoals in de traditionele databases, maar van collecties en documenten.

Documenten bestaan uit key-value pairs, dit is de basiseenheid van MongoDB. Collecties bevatten documenten en functies die gelijkwaardig zijn aan de traditionele databasetabellen.

MongoDB component aanmaken

Om een MongoDB component aan te maken volg je eigenlijk dezelfde stappen zoals bij alle andere componenten.

Ga naar je project en klik op ‘Add database’. Kies vervolgens voor MongoDB. We hebben specifiek voor MongoDB een shared system voorzien. Deze kan je selecteren uit de lijst van ‘Available systems’.

Vervolgens moet je nog een wachtwoord instellen op je MongoDB en je kan aan de slag!

Gebruik van MongoDB

Je kan je gebruikersnaam, wachtwoord en host terugvinden onder je component:

Om als gebruiker via de commandline in te loggen moet je altijd meegeven op welke authenticatie database je dat wil doen. Daarnaast moet je ook de host, user en het wachtwoord meegeven.

root@web53:~# mongo –authenticationDatabase mo10007 –host=172.20.217.198 -u mo10007 -p wachtwoord