Postgresql

Wat is Postgresql?

Postgresql, ook wel gekend als Postgres, is een open-source relational database management system. Postgresql ondersteund zowel SQL (relational) als JSON (non-relational) queries.

Postgresql heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen waardoor het ondertussen de op één na meest gebruikte database technologie is, na MySQL.

Postgresql component aanmaken

Om een Postgresql component aan te maken volg je eigenlijk dezelfde stappen zoals bij alle andere componenten.

Ga naar je project en klik op ‘Add database’. Kies vervolgens voor Postgresql. We hebben specifiek voor Postgresql een shared system voorzien. Deze kan je selecteren uit de lijst van ‘Available systems’.

Gebruik van Postgresql

Je kan je gebruikersnaam, wachtwoord en host terugvinden onder je component:

Om als gebruiker via de commandline in te loggen moet je altijd de user en host meegeven:

Aangepast op 16 juni 2022