1. Home
  2. SERVERS
  3. Hoe voeg ik een SSH-key toe aan mijn server?

Hoe voeg ik een SSH-key toe aan mijn server?

Contents

Als je een SSH-key toevoegt aan je server kan je verbinding maken zonder een wachtwoord in te geven.

Eerst moet je een SSH-key toevoegen aan je account, vervolgens kan je deze aan je server gaan toevoegen. Let op! Dit gaat enkel wanneer je een eigen server hebt. Dit kan dus niet op een shared server.

Zie ook: Hoe voeg ik een SSH-key toe aan mijn account?

Stappenplan

Ga naar het systeem waar je je SSH-key wil toevoegen. Je ziet hier ‘SSH keys’ staan. Klik vervolgens op ‘Add Key’.

Er verschijnt een lijst met alle beschikbare SSH-keys die je al aan je account hebt toegevoegd. Kies vervolgens de key die je wil toevoegen aan het systeem.

Klik op save en de key wordt toegevoegd aan het systeem.

Aangepast op 17 februari 2023