1. Home
  2. HANDIGE TOOLS
  3. Solr configuratie

Solr configuratie

Een Solr component bestaat al even in ons ecosysteem. Onze klanten gebruiken dit om zoekfunctionaliteit in hun website te integreren. De configuratie die er in Solr wordt gebruikt is vrij applicatiespecifiek, soms maakt het Content Management Systeem de configuratie zelfs voor je. Hoe je deze configuratie in Solr krijgt is niet altijd duidelijk. In het verleden moest je de Solr configuratie aanpassen in het Docker volume, waarna je de container moest herstarten. Maar daarvoor hebben we nu een oplossing ontwikkeld met de introductie van een Solr configuratie via het controlepaneel!

Stappenplan: Hoe moet ik mijn Solr configuratie uploaden?

1. Ga naar het controlepaneel en open je project via de navigatiebalk rechts op je scherm.
  2. Kies het project waar je je Solr configuratie wil uploaden en open dit.
  3. Ga binnen je project naar het tabje Componenten en open je Solr component door op het oogje achteraan te klikken. Je Solr component vind je altijd onder het type “Optioneel component”.
  4. Open de Configuratie /Custom code tab. Hier zie je alle configuraties die binnen jouw organisatie beschikbaar zijn. Om een nieuwe configuratie toe te voegen, klik je bovenaan op Solr config toevoegen.
  5. Wanneer je klikt op Solr config toevoegen, krijg je onderstaand scherm te zien. Upload je bestand, geef je configuratie een naam en klik op Opslaan.

Als de configuratie gevalideerd is, is het beschikbaar om te linken aan je Solr containers. De status van je configuratie staat dan op ok en de balk vooraan kleurt groen.

Kleurt het balkje oranje dan is er iets mis met de configuratie die je hebt geüpload en moet je dit wijzigen.

1. Dit kan heel eenvoudig door op de link knop te drukken achteraan.
  2. Het linken is gelukt als je gekoppeld ziet staan.

Je kan ook een url linken aan het component zodat het admin paneel beschikbaar is. Hier kan je in detail kijken of de configuratie geaccepteerd is door het Solr component.

1. Open het tabje Gekoppelde URL’s en voeg een URL toe.
Aangepast op 16 november 2023