1. Home
  2. FAQ
  3. Wat is een SSH-key?

Wat is een SSH-key?

Als je wilt inloggen op een applicatie kan je dit best doen door je SSH-key toe te voegen aan de applicatie. Voor je dit kan doen moet je eerst je sleutel aan het controlepaneel toevoegen.

Lees ook: Hoe voeg ik een SSH key toe aan mijn account?

SSH maakt het mogelijk om op een versleutelde manier in te loggen op een andere computer en op afstand commando’s op de andere computer uit te voeren via een shell. Omdat ssh met encryptie werkt, is het voor eventuele afluisteraars (die de (internet)verbinding aftappen) zo goed als onmogelijk om wachtwoorden of commando’s te achterhalen.

Een groot voordeel van SSH is dat ook authenticatie met een publiek/geheim sleutelpaar (public/private key) mogelijk is. Hierdoor kunnen SSH-toepassingen geautomatiseerd gebruik worden zonder dat er een wachtwoord in de code hoeft te staan. Ook kan op elk systeem dat de publieke sleutel kent, aangemeld worden door het gebruik van de geheime sleutel. Als de eigenaar van de geheime sleutel het wachtwoord van die sleutel wijzigt, heeft dit geen gevolgen voor het sleutelpaar.

Meer weten over het principe van SSH? Dan kan je hier terecht.

Aangepast op 1 april 2022

Was dit artikel behulpzaam?

Gerelateerde artikels

Click here to translate »