1. Home
  2. MAILS
  3. MAIL IN HET CONTROLEPANEEL
  4. Hoe koppel ik een domein aan een mailgroep?
  1. Home
  2. MAILS
  3. Hoe koppel ik een domein aan een mailgroep?

Hoe koppel ik een domein aan een mailgroep?

Als je naar je mailgroep in het controlepaneel gaat, zie je dat hier domeinen aan gekoppeld zijn. Dit is nodig om mailadressen voor dit domein aan te maken.

Stel dat je meerdere domeinen hebt, en je wil meerdere mailboxen, dan moeten er ook meerdere domeinen gekoppeld worden. Dit moet ook als je aliassen wil aanmaken op een mailbox met een ander domein.

Domein koppelen

Ga in het controlepaneel naar je mails. Klik hier vervolgens de mailgroep open waar je een extra domein aan wil koppelen.

Klik op ‘Link domain’.

Er verschijnt een lijst van alle domeinen die je beschikbaar hebt in het controlepaneel. Dit kunnen zowel domeinen zijn die je bij Level27 geregistreerd hebt als domeinen die je aan het controlepaneel hebt toegevoegd zonder dat ze bij Level27 geregistreerd zijn.

Klik op ‘Save’.

Het domein dat je net toegevoegd hebt aan de mailgroep is nu ook zichtbaar. Als je nu naar mailboxes gaat kan je dus ook mailadressen gaan aanmaken op dit domein.

Mailbox aanmaken met een ander domein

We hebben net gezien dat het mogelijk is om meerdere domeinen aan een mailgroep te koppelen. Je kan nu dus ook met alle domeinen mailboxen gaan aanmaken.

Dit doe je gewoon op dezelfde manier als wanneer er maar één domein aan een mailgroep zou hangen.

Hoe maak ik een mailbox aan?

Alias aanmaken met een ander domein

Als je naar je mailboxes gaat, heb je hier misschien al een mailbox in staan. Als er nog geen mailbox is, kijk even naar het vorige puntje.

Een alias is een alternatief mailadres, waar je naar kan mailen, maar waar je niet mee kan aanmelden. Dit is vooral gemakkelijk als je wil dat je via veel mailadressen bereikbaar bent, maar je niet veel mailboxen wil hebben.

De mails die naar een alias gestuurd worden komen dus aan in de primaire mailbox.

Om een alias aan te maken op een bestaande mailbox klik je achteraan op het pennetje van de mailbox.

Vervolgens klik je op ‘Add address’ om een extra adres toe te voegen.

Je ziet dat er in de lijst van adressen een extra mailadres is bijgekomen. Ook zie je dat een mailadres met primair is aangeduid. Dit is het mailadres waarmee je kan aanmelden om je mails te bekijken. Mails die naar het andere mailadres gestuurd worden, komen dus even goed in de primaire mailbox aan.

Aangepast op 16 januari 2023

Was dit artikel behulpzaam?

Gerelateerde artikels

Click here to translate »