1. Home
  2. FAQ
  3. Wat is een cookbook?
  1. Home
  2. SERVERS
  3. Wat is een cookbook?

Wat is een cookbook?

Op onze servers maken we gebruik van chef. Chef is een automatisatie systeem dat gebruik maakt van cookbooks voor het installeren en configureren van servers.

Een cookbook kan je dus zien als een soort handleiding waar stap voor stap in beschreven staat wat er geïnstalleerd moet worden met welke parameters. Dit zorgt er dus voor dat alles automatisch gebeurd.

De cookbooks die op een systeem staan bepalen wat je allemaal zelf op het systeem kan gaan zetten. Als je PHP applicaties met databases wil maken zal je dus het PHP cookbook en database cookbook op de server moeten hebben.