1. Home
  2. FAQ
  3. Wat is email spoofing?
  1. Home
  2. MAILS
  3. Wat is email spoofing?

Wat is email spoofing?

Bij email spoofing wordt het emailadres van de afzender vervalst. Dit is iets wat vaak gebruikt wordt om spam en phishing mailtjes te versturen. Deze mailtjes kunnen dus vanuit elk mailadres verstuurd worden om de ontvanger te misleiden zodat deze denk dat het een echt mailtje is.

Hoe kan ik email spoofing voorkomen?

Je kan email spoofing voorkomen door een SPF-record toe te voegen aan de DNS van je domeinnaam. Het SPF-record laat mailboxen weten via welke mail servers de emails verzonden worden.

Door het gebruik van een SPF-record merken spam filters onmiddellijk op wanneer spammers een mailtje vanuit jouw naam proberen te verzenden.

Als je mailboxen hebt van Level27 wordt er door het koppelen van je domeinnaam aan de mailboxen automatisch een SPF-record gegenereerd. Het SPF-record voor Level27 mailboxen is: v=spf1 include:_mail.level27.eu ?all

Indien je je mailboxen niet bij Level27 hebt staan moet je het SPF-record opvragen waar je mailboxen staan. Vervolgens kan je bij je domeinnaam een TXT-record aanmaken met de SPF als value.

SPF-record

Zie ook: Hoe stel ik mijn DNS-records in?

Aangepast op 5 mei 2022

Was dit artikel behulpzaam?

Gerelateerde artikels

Click here to translate »