1. Home
  2. DOMEINEN & DNS
  3. Wat is een SSL certificaat?
  1. Home
  2. FAQ
  3. Wat is een SSL certificaat?
  1. Home
  2. SECURITY
  3. Wat is een SSL certificaat?

Wat is een SSL certificaat?

SSL certificaten zorgen ervoor dat websites gebruik kunnen maken van HTTPS in plaats van HTTP. Dit is namelijk veel veiliger. Dankzij het SSL certificaat wordt er gebruik gemaakt van SSL/TLS encryptie.

Een SSL certificaat is nodig om de gegevens van gebruikers veilig te houden. Maar ook om te voorkomen dat er een nep versie van de website wordt aangemaakt door hackers. Bezoekers van je website zullen de website ook eerder vertrouwen als er in de browser ‘Secure’ staat met het slotje in plaats van ‘Not secure’ wanneer er geen SSL certificaat beschikbaar is.

Aangepast op 4 april 2022