DNSSEC

Wat is DNSSEC?

DNSSEC staat voor DNS Security Extensions. DNSSEC zorgt voor extra beveiliging bij het instellen van DNS. Er wordt gebruik gemaakt van een digitale handtekening op public key cryptography.

Zie ook: Wat is DNS?

DNSSEC voegt twee belangrijke features toe aan het DNS protocol:

• Met authenticatie van de oorsprong van gegevens kan een resolver cryptografisch verifiëren dat de ontvangen gegevens daadwerkelijk afkomstig zijn uit de zone waarvan hij denkt dat de gegevens afkomstig zijn.
  • Bescherming van de gegevensintegriteit stelt de resolver in staat te weten dat de gegevens tijdens de overdracht niet zijn gewijzigd sinds ze oorspronkelijk door de zone-eigenaar werden ondertekend met de persoonlijke sleutel van de zone.

Hoe stel ik DNSSEC in?

DNSSEC stel je in op het domein. Je gaat dus via het controlepaneel naar het domein waar je DNSSEC wil instellen en kiest bovenaan voor ‘DNS’.

Vervolgens kan je hier aanduiden dat DNSSEC geactiveerd wordt voor je domein.

DNSSEC

Aangepast op 11 oktober 2022