1. Home
  2. DOMEINEN & DNS
  3. Wat zijn nameservers?

Wat zijn nameservers?

Nameservers zijn een soort van DNS server. Het is eigenlijk de server die alle DNS-records van een domein bewaart.

Er is altijd een primaire nameserver en nog enkele secundaire nameservers. Dit is er eigenlijk om ervoor te zorgen dat wanneer de primaire nameserver niet beschikbaar is, er steeds nog een andere nameserver beschikbaar is om de DNS op te vragen.

Level27 nameservers

Als een domein bij ons geregistreerd staat en onze nameservers gebruikt, dan zijn het de volgende nameservers:

• dns1.level27.eu.
  • dns2.level27.eu.
  • dns3.level27.net.

Je kan deze nameservers ook gebruiken als je domein ergens anders geregistreerd staat. Het is dan wel nodig om het domein in ons controlepaneel te registreren zonder een transfer uit te voeren.

Als de nameservers bij de andere registrar vervolgens ingesteld worden naar de Level27 nameservers kan je in ons controlepaneel de DNS-records instellen.

Kan ik andere nameservers gebruiken?

Soms is het nodig dat als je hosting ergens anders staat, je ook de nameservers van daar gebruikt zodat bij de hosting je DNS-records beheert kunnen worden. Dit is ook zeker mogelijk.

Je domein staat dus bij ons, maar onze nameservers worden niet gebruikt.

Hoe stel ik dit in?

Als je naar je domein gaat, naar DNS-settings zie je bovenaan ‘Use Level27 name servers’. Als hier een groen vinkje staat maak je gebruik van onze nameservers. Je kan dan ook de DNS-records bij ons instellen.

Maar als je andere nameservers wil gebruiken, moet je het vinkje uitzetten en geef je de nameservers in die je wil gaan gebruiken. Deze gegevens moet je bij je hosting opvragen.

Aangepast op 4 april 2022