Mail in Thunderbird

Hoe stel je nu je Level27 mail in in Thunderbird?

Video

Joran legt het je piekfijn uit.

• Hostname: mail.level27.eu OF mail.level27.be
  • Gebruikersnaam: mail@mail.be (jouw mailadres)
  • Paswoord: Link die je van ons ontvangen hebt OF zelf te resetten via het controlepaneel

Als je je wachtwoord bent vergeten, kan je dit gemakkelijk resetten in het controlepaneel. Zie ook: Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn mailbox?

Inkomende mail

• Server inkomende mail (IMAP): mail.level27.eu OF mail.level27.be
  • Poort: 993
  • Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS

Uitgaande mail

• Server uitgaande mail (SMTP): mail.level27.eu OF mail.level27.be
  • Poort: 587
  • Verbindingsbeveiliging: STARTTLS

Authenticatie is vereist (gebruik hier dezelfde logingegevens als voor server inkomende mail).

Je kan ook steeds gebruik maken van onze webmail als je geen mail client hebt!

Stappenplan nieuwe mailbox toevoegen

Thunderbird kan je gratis online downloaden, klik hier om Thunderbird te downloaden.

Als je Thunderbird opent kan je onmiddellijk je account configureren. Vul de gegevens van je mailbox in.

Mailbox toevoegen aan Thunderbird.

Klik links onderaan op ‘Configure manually’ hier kan je de algemene instellingen ingeven die we bovenaan hebben staan.

Algemene instellingen.

Klik vervolgens op ‘Re-test’ en Thunderbird gaat controleren of alle gegevens juist zijn.

Alle instellingen zijn in orde.

Als er bovenaan een groen balkje verschijnt zijn alle instellingen juist. Klik op ‘Done’.

Je mailbox is nu volledig geconfigureerd in Thunderbird. Happy mailing!

Volledig geconfigureerde mailbox.

Stappenplan bestaande mailbox wijzigen

Stel, je moet de server instellingen wijzigen van je mailbox. Hoe doe je dit nu in Thunderbird?

Klik links op je mailbox en vervolgens rechts bovenaan op ‘Account Settings’.

Account Settings wijzigen.

Selecteer vervolgens links ‘Server Settings’. Hier kan je alle server instellingen wijzigen.

Server Settings wijzigen.

Maar wat nu als je wachtwoord gewijzigd is? Thunderbird zal zelf een foutmelding geven en vragen om het wachtwoord van de mailbox aan te passen!

Aangepast op 16 november 2022