Mail op Android

Hoe stel je nu je Level27 mail in op Android?

Video

Joran legt het je piekfijn uit.

• Hostname: mail.level27.eu OF mail.level27.be
  • Gebruikersnaam: mail@mail.be
  • Paswoord: Link die je van ons ontvangen hebt OF zelf te resetten via het controlepaneel

Als je je wachtwoord bent vergeten, kan je dit gemakkelijk resetten in het controlepaneel. Zie ook: Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn mailbox?

Inkomende mail

• Server inkomende mail (IMAP): mail.level27.eu OF mail.level27.be
  • Poort: 993
  • Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS

Uitgaande mail

• Server uitgaande mail (SMTP): mail.level27.eu OF mail.level27.be
  • Poort: 587
  • Verbindingsbeveiliging: STARTTLS

Authenticatie is vereist (gebruik hier dezelfde logingegevens als voor server inkomende mail).

Je kan ook steeds gebruik maken van onze webmail als je geen mail client hebt!

Stappenplan nieuwe mailbox toevoegen

Open de mail applicatie op je Android toestel.

Gmail

Als je de applicatie opent krijg je onmiddellijk de optie om een e-mailadres toe te voegen. Kies voor “Een e-mailadres toevoegen”.

Beginscherm Gmail

Kies bij het instellen van e-mail voor ‘Overig’.

Instellen e-mail

Voeg je e-mailadres toe.

Toevoegen e-mailadres

Kies vervolgens voor ‘Persoonlijk (IMAP)’ als type account.

Account type IMAP

Vul je mailbox wachtwoord in.

Mailbox wachtwoord

Vul zowel de gegevens in van je mailbox als de mailserver voor de installen van de inkomende server.

Instellingen inkomende server

Doe dit ook voor de uitgaande server.

Instellingen uitgaande server

Tot slot is het nog mogelijk om enkele accountopties aan te duiden. Dit is een persoonlijke keuze.

Accountopties

Je mailbox is geconfigureerd. Happy mailing!

Mailbox is geconfigureerd!

Stappenplan bestaande mailbox wijzigen

Stel, je moet de server instellingen wijzigen van je mailbox. Hoe doe je dit nu op Android?

Wanneer je Gmail opent zie je rechtsboven een cirkel (met eventueel een profielfoto). Klik op deze cirkel.

Beginscherm Gmail

Er opent zich een menu. Klik in dit menu op ‘Accounts op dit apparaat beheren’.

Gmail account menu

In het volgend scherm klik je op het account dat je wilt wijzigen.

Overzicht van je accounts

Klik op ‘Accountinstellingen’.

Menu van je geselecteerde account

Vervolgens selecteer je nog eens het account waarop je wijzigingen wilt doen.

Instellingen

Er opent een scherm waar je verscheidene persoonlijke wijzigingen kunt doorvoeren (o.a. datagebruik).

Account instellingen

Als je naar beneden scrolt kan je wijzigingen aanbrengen aan de de serverinstellingen.

Account instellingen

Dit voor zowel de inkomende e-mailserver.

Instellingen inkomende server

Als voor de uitgaande e-mailserver.

Instellingen uitgaande server
Aangepast op 16 november 2022