Mail op Mac

Hoe stel je nu je Level27 mail in op Mac?

Video

Joran legt het je piekfijn uit.

• Hostname: mail.level27.eu OF mail.level27.be
  • Gebruikersnaam: mail@mail.be (jouw mailadres)
  • Paswoord: Link die je van ons ontvangen hebt OF zelf te resetten via het controlepaneel

Als je je wachtwoord bent vergeten, kan je dit gemakkelijk resetten in het controlepaneel. Zie ook: Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn mailbox?

Inkomende mail

• Server inkomende mail (IMAP): mail.level27.eu OF mail.level27.be
  • Poort: 993
  • Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS

Uitgaande mail

• Server uitgaande mail (SMTP): mail.level27.eu OF mail.level27.be
  • Poort: 587
  • Verbindingsbeveiliging: STARTTLS

Authenticatie is vereist (gebruik hier dezelfde logingegevens als voor server inkomende mail).

Je kan ook steeds gebruik maken van onze webmail als je geen mail client hebt!

Stappenplan nieuwe mailbox toevoegen

Open de mail applicatie op je Mac.

Mac Mail

Als je de applicatie opent krijg je onmiddellijk verschillende opties voor het configureren van je mailbox. Kies voor “Other Mail Account…”.

Nieuwe mailbox in Mac Mail

Vul de gegevens van je mailbox in en klik op ‘Sign In’.

Mail account toevoegen

Selecteer bij ‘Account Type’ IMAP en vul de Mail Server settings in. Druk vervolgens weer op ‘Sign In’.
De melding ‘Unable to verify account name or password’ mag je gewoon negeren.

Algemene instellingen

Mac Mail geeft de mogelijkheid om ook de notities in de notitie app te synchroniseren met het mailaccount. Dit is een persoonlijke keuze.

Apps selecteren

Je mailbox is geconfigureerd. Happy mailing!

Mailbox is geconfigureerd!

Stappenplan bestaande mailbox wijzigen

Stel, je moet de server instellingen wijzigen van je mailbox. Hoe doe je dit nu in Mac Mail?

Klik bovenaan in de balk langst het appeltje op ‘Mail’. Selecteer vervolgens ‘Preferences’.

Preferences

Klik in het menu op ‘Accounts’. Selecteer links het mailaccount dat je wil wijzigen. Klik vervolgens rechts op ‘Server Settings’.

Server Settings

Hier kan je vervolgens de Server Instellingen wijzigen of je wachtwoord indien je dit gewijzigd hebt.

Aangepast op 16 november 2022