1. Home
 2. SERVERS
 3. Hoe maak ik een Python component aan?
 1. Home
 2. SHARED HOSTING
 3. Hoe maak ik een Python component aan?

Hoe maak ik een Python component aan?

Contents

We hebben enkele shared servers voorzien met elk zijn eigen database technologie. Op deze servers kunnen dus ook Python componenten aangemaakt worden.

Zie ook: Wat is een Python component?

Stappenplan

 1. Maak een project aan.
 2. Klik nu in het project op ‘Add webapp’
 3. Selecteer vervolgens het type webapp dat je wil aanmaken. In dit voorbeeld kiezen we voor een ‘Python component’.
 4. De volgende stap is om het systeem te kiezen waar we de webapp op gaan aanmaken. We kiezen voor ‘A shared system’
 5. Er verschijnt nu een lijst met de beschikbare systemen. Alle systemen die in de lijst komen beschikken over het Python cookbook. Afhankelijk van de database technologie die je wil gebruiken kies je een server. Wij gaan nu voor ‘web-mysql1’, maar de ‘web-mongodb1’ is ook zeker mogelijk. Klik vervolgens op ‘Settings’.
 6. Hier kunnen we een wachtwoord instellen voor het Python component. Dit kan je doen door op ‘Edit’ te klikken achter ‘Credentials’. Je krijgt hier de optie om zelf een wachtwoord te kiezen of een wachtwoord te laten genereren door het controlepaneel.
 7. Verder kan je hier ook nog de Python versie aanpassen. Dit doe je door op ‘Edit’ te klikken achter ‘Advanced config’. Afhankelijk van de Python versies die op het systeem geïnstalleerd zijn kan je hier kiezen voor een andere Python versie van je component. Klik op ‘Checkout’.
 8. We moeten nu enkel nog een naam geven aan het Python component. Klik op ‘Checkout’.
 9. Omdat we het Python component vanuit het project aanmaken, gaat het juiste project automatisch al geselecteerd zijn. Als je nog geen project had aangemaakt kan je hier dus ook nog een project aanmaken om het component aan toe te voegen. Klik op ‘Project’.
 10. Het Python component is nu volledig aangemaakt en kan je terug vinden onder je projecten!
Aangepast op 2 mei 2022

Was dit artikel behulpzaam?

Gerelateerde artikels

Click here to translate »