1. Home
  2. SERVERS
  3. Hoe installeer ik een cookbook?

Hoe installeer ik een cookbook?

Contents

Je kan enkel cookbooks installeren op eigen servers. Maak je dus gebruik van een shared server? Neem dan even contact met ons op indien er iets gewijzigd moet worden!

Je eigen server kan je ook voor een deel zelf beheren. Het installeren van een cookbook gaat gemakkelijk via het controlepaneel.

Stappenplan

Ga naar je server en klik bovenaan op ‘Cookbooks’. Hier krijg je een overzicht van alle cookbooks die alreeds geïnstalleerd zijn.

Klik op ‘Add a cookbook’ om een cookbook toe te voegen. Je krijgt nu een lijst van alle beschikbare cookbooks.

Zoek in de lijst het cookbook dat je wil installeren en klik op ‘Add’. Afhankelijk van het cookbook dat je kiest kan je specifieke parameters instellen. De licht gekleurde tekst die bij de verschillende parameters staat is de default configuratie. Als je dus niets specifiek wil instellen kan je deze gewoon laten staan.

Parameter apache listening port ingevuld

In bovenstaand voorbeeld heb ik de apache listening port ingesteld op poort 8080. Verder in de lijst heb ik nog de PHP versies gekozen die ik op de server wil installeren. Klik onderaan op ‘Save’.

Het cookbook met de eigen configuratie wordt opgeslagen, maar om ervoor te zorgen dat dit nu ook geïnstalleerd wordt moet je nog op ‘Apply’ klikken.

Het cookbook is nu aan het installeren. Wanneer de installatie klaar is komt er vooraan een groen vinkje te staan. Vanaf dan kan je PHP componenten aanmaken op de server.

Zie ook: Hoe maak ik een PHP component aan?

Zie ook: Hoe wijzig ik de parameters van een cookbook?

Aangepast op 11 april 2022